![Канелони](https://i.zajenata.bg/images/1/big_edfdac4f1bdb7dbcfa0581c4010d85bc.jpg)
Канелони
Продукти:
250 г канелони
250 г спанак
300 г рикота
60 г пармезан
1/2 л. сос бешамел
3 с.л. зехтин
10 г масло
салвия
сол
индийско орехче
Време за приготвяне:
25 минути
Как да ги приготвим
Рецепта за Канелони:
Бешамелът (1/2 л.) леко се охлажда и се изсипва в купа. Добавят се 40 г пармезан и се разбърква. Спанакът (250 г) се сварява и се нарязва на ситно, изпържва се в зехтин с лист салвия за 2-3 минути, посолява се и се охлажда. В купата се добавят сиренето (300 г), останалият пармезан, спанакът и малко индийско орехче. Разбърква се. С приготвения пълнеж се напълват канелоните. Намазва се форма за печене с масло и в нея се изсипва половината бешамел. Нареждат се канелоните и се заливат с останалия бешамел. Може да се поръсят с пармезан и се пекат 25 минути при 220 градуса, докато се зачервят.