Ризото с печурки
Продукти:
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. печурки
2 с.л. масло
1 домат
сол
черен пипер
магданоз
2 с.л. кашкавал (по желание)
1 морков (по желание)
1 глава лук (по желание)
4 с.л. пармезан (по желание)
1 ч.ч. бяло вино (по желание)
2 сръка пресен лук (по желание)
Време за приготвяне:
40 минути
Как да ги приготвим
Рецепта за Ризото с гъби:
Зеленчуците се нарязват на дребно и се запържват заедно с ориза (1 ч.ч.) в голяма тенджера. Всичко се разбърква, докато се зачерви. Добавят се на порции около 400 мл гореща вода или горещ кокоши бульон и бялото вино. Важно е течностите да бъдат предварително загряти и да се добавят по малко, така че оризът да ги поеме. Ястието ври на тих огън при постоянно бъркане. Към края на готвенето се добавят подправките и пармезанът.