Спагети Болонезе
Продукти:
1/2 кг спагети
300 г телешка кайма
150 г панчета
50 г моркови
50 г стебла от целина
50 г лук
6 с.л. доматен сос
1 ч.ч. мляко
1/2 ч.ч. червено вино
сол
Как се приготвят
Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.
Панчетата (150 г) се нарязва на ситно и се запържва. Морковите (50 г), целината (50 г) и лукът (50 г) се нарязват на ситно и се добавят в тигана. След няколко минути се добавя телешката кайма (300 г) и се готви, докато започне да променя цвета си. Добавят се виното (1/2 ч.ч.) и доматите (6 с.л.). Котлонът се намалява и сосът се оставя да къкри около 2 часа. Накрая се добавя млякото (1 ч.ч.) и се овкусява със сол и черен пипер.
Спагетите се смесват със соса и се готвят няколко минути, така че да се загреят отново и да поемат от ароматите.