Талятели на фурна
Продукти:
за порции
150 г зелени талятели
150 г бели талятели
150 г шунка
200 г пилешко месо
150 г гъби
250 г сметана
5 с.л. бяло вино
6 стръка магданоз
50 г пармезан
черен пипер
сол
3 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
Време за приготвяне:
60 минути
Как се приготвят
Двата вида талятели се сваряват заедно във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изваждат се, отцеждат се, изплакват се със студена вода и се оставят настрани. Шунката (150 г) и бялото пилешко месо (200 г) се нарязват на малки хапки и заедно с гъбите (150 г), нарязани на полумесеци, и пресованият чесън (3 скилидки), се задушават в зехтин (3 с.л.) за десетина минути. Щом месото е готово, тиганът се премества от котлона и към продуктите се добавят подправките и ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка). Смесват се с пастата и всичко се изсипва в тавичка. Залива се със сметаната (250 г) и бялото вино (5 с.л.), поръсва се с настърган пармезан (50 г) и се пече на фурна до извиране на сметаната.