Паста с броколи
Продукти:
400 г паста
1 глава броколи
50 г орехи
2 стръка зелен лук
3 скилидки чесън
3 стръка магданоз
1 червена чушка
1 с.л. червен пипер
6 с.л. зехтин
черен пипер
сол
Време за приготвяне:
45 минути
Как се приготвя
Пастата (400 г) се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изважда се, отцежда се, изплаква се със студена вода и се оставя настрани. Броколите (1 глава) се накъсват на малки розички и се сваряват във вряща подсолена вода до омекване. Изваждат се, изплакват се с леденостудена вода и се оставят настрани. В блендер се изсипват орехите (50 г), почистеният чесън (3 скилидки), зеленият лук (2 стръка), магданозът (3 стръка), почистената от дръжката и семките червена чушка (1 бр), зехтинът (6 с.л.) и подправките. Всичко се смила за няколко секунди, докато стане на трохи. Тази плънка се смесва в голяма купа заедно с пастата и броколите. Разбърква се много добре и се сервира.