Какво да сготвя от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
ПЕТЪК Пилешки крилца в мед
169965

ПЕТЪК Пилешки крилца в мед

12 броя пилешки крилца
4 с. л. соев сос
3 с. л. херес или шери
3 с. л. зехтин
1 скилидка чесън
1 и 1/2 с. л. мед

• Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
• Крилцата се разрязват на две части.
• Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
• Прехвърлят се в купа с капак или плик.
• В друга купа се смесват соевият сос, виното, зехтинът и настърганият чесън.
• С приготвената марината се поливат крилцата.
• Купата се покрива (пликът се връзва) и се поставя в хладилник за 2-24 часа.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
• Крилцата се отцеждат от маринатата и се нареждат в тава на един ред.
• Пекат се 10 минути, след което се обръщат и се пекат още 15 минути.
• Медът се разтопява в микровълнова фурна, за да стане течен.
• Крилцата се намазват с топлия мед.
• Пекат се още 2-4 минути.
• Крилцата с мед се поднасят топли. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft