Пилешко фламбе с портокалов сок
45 г масло, 1 л зехтин, 4 почистени обезкостени пилешки гърди, сол, чер пипер, 50 г коняк, няколко скилидки чесън, лют сос, 2/3 кутия натурален сок от портокал 100%-ов, препечени ядки, филийки портокал.
В голям тиган смесете и загрейте на среден огън маслото и олиото.
Задушете пилешките гърди нарязани на лентички докато се зачервят.
Подправете със сол и пипер.
Добавете коняка в тигана и внимателно фламбирайте пилешкото.
След като пламъците угаснат, добавете чесъна и лютия сос.
Плавно налейте портокаловия сок. Намалете огъня.
Оставете месото да се задушава 20 минути докато се сготви и стане крехко.
Извадете пилешките гърди от тигана и поставете в чинията за сервиране. Залейте със соса. Гарнирайте с ядките и портокаловите резенчета.