Зимни рецепти с кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сарми с кисело зеле - Асеновград
421824

Сарми с кисело зеле - Асеновград

Порции: за много гости
Необходими продукти:

1кг. кайма
1 супена купичка ориз
1 голяма глава лук
/черен пипер и кимон/ - ситно смлени, зелеви листа-но колкото се може да бъдат малки и олио.
Начин на приготвяне:

Омесва се каймата с ориза, главата лук /ситно на ренде/, черния пипер и кимиона. Завиват се малки сарми и се подреждат в тенджера /като дъното на тенджерата се покрива много добре с големи зелеви листа.Отгоре се залива олиото на око /по вкус за мазнина/1 чаена чаша зелева чорба и се доливат да се покрият с вода. Най-отгоре се подреждат големи зелеви листа, за да се задушат. Първо се включват на най-силна степен, след като заврят се намалят на едно, така трябва да врат 3 часа, на бавен огън.
По възможност между редовете сарми /по средата/ може да се сложи пилешко или свинско месо. Става супер! 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft