Сарми с кисело зеле - Асеновград
Порции: за много гости
Необходими продукти:
1кг. кайма
1 супена купичка ориз
1 голяма глава лук
/черен пипер и кимон/ - ситно смлени, зелеви листа-но колкото се може да бъдат малки и олио.
Начин на приготвяне:
Омесва се каймата с ориза, главата лук /ситно на ренде/, черния пипер и кимиона. Завиват се малки сарми и се подреждат в тенджера /като дъното на тенджерата се покрива много добре с големи зелеви листа.Отгоре се залива олиото на око /по вкус за мазнина/1 чаена чаша зелева чорба и се доливат да се покрият с вода. Най-отгоре се подреждат големи зелеви листа, за да се задушат. Първо се включват на най-силна степен, след като заврят се намалят на едно, така трябва да врат 3 часа, на бавен огън.
По възможност между редовете сарми /по средата/ може да се сложи пилешко или свинско месо. Става супер!