Зимни рецепти с кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Гювеч с кисело зеле и свинско
421801

Гювеч с кисело зеле и свинско

Порции: 7
Необходимо време: 120 минути
Необходими продукти:

500 гр. свинско месо
400 гр. пилешко месо
5 моркова
500 гр. гъби
10 зелеви листа - кисело зеле
олио
сол
вегета
подправки за месо
50 гр. ориз
100 гр. бекон
100 гр. кашкавал
200 мл. червено вино
100 мл. вода
1 заквасена сметана - 250 мл.
Начин на приготвяне:

Взема се голям гювеч! Зелевите листа се оформят като за сърми! Свинското месо нарязано на парчета се овкусява с подправка за месо и се оставя 20 мин. Пилешкото месо нарязано на ивици се овкусява с вегета и се оставя за 20 мин. чуканчетата от зелевите листа с част от листа се нарязват на ситно и се поставят на дъното на гювеча.

Свинското месо се овалва в измития ориз и се завива в зелев лист. след това парчетата се поставят на дъното на гювеча, следващият ред е от нарязаните на ивици пилешко месо, след което се поставят нарязани на едро моркови. В тиган се запържват леко гъбите и се залива заедно с мазнината върху пилешкото.
След това се налива виното и водата бекона нарязан на ленти се поставя най отгоре, след което всичко се покрива с зелеви листа, похлупва се с капака на гювеча и се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като заври се засича час и половина.

Преди консумация се настъргва кашкавал. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft