28 Януари 2012
421801
Пълнено пиле със зеле и булгур
Зимна супа с кисело зеле и свинско
Пълнено пиле с кисело зеле и микс от меса
Бабинденска бурания
Пиле със зеле
Свинско месо с кисело зеле
Кисело зеле-тепси кебап
Гювеч с кисело зеле и свинско
Постни зелеви сарми
Сарми с кисело зеле - Асеновград
Постни зелеви сарми
Необходими продукти:
листата от една кисела зелка
5 глави лук
1 чаена чаша ориз
олио
гъби
подправки
Начин на приготвяне:
Лукът, нарязан на ситно, се задушава заедно с гъбите в олиото. Изчистеният и добре измит ориз се прибавя, запържва се докато стане прозрачен и се доливат две чаши вода. Когато сместа се сгъсти, се слагат подправките – чубрица, или риган и мащерка, червен пипер или къри, кориандър - по ваш вкус. Сол не е необходима, понеже киселото зеле е достатъчно солено.
Във всеки зелев лист се слага по една лъжица от плънката и се увиват сарми. Нареждат се в тенджера с увивката надолу, захлупват се с чиния и се заливат с една чаена чаша вода. Варят се на бавен огън, за да не се развали формата на сармите.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари