Любими ястия от Италианската кухня

вход през zajenata.bg
122904

Талятели на фурна

Продукти:
за порции
150 г зелени талятели
150 г бели талятели
150 г шунка
200 г пилешко месо
150 г гъби
250 г сметана
5 с.л. бяло вино
6 стръка магданоз
50 г пармезан
черен пипер
сол
3 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
Време за приготвяне:
60 минути

Как се приготвят
Двата вида талятели се сваряват заедно във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изваждат се, отцеждат се, изплакват се със студена вода и се оставят настрани. Шунката (150 г) и бялото пилешко месо (200 г) се нарязват на малки хапки и заедно с гъбите (150 г), нарязани на полумесеци, и пресованият чесън (3 скилидки), се задушават в зехтин (3 с.л.) за десетина минути. Щом месото е готово, тиганът се премества от котлона и към продуктите се добавят подправките и ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка). Смесват се с пастата и всичко се изсипва в тавичка. Залива се със сметаната (250 г) и бялото вино (5 с.л.), поръсва се с настърган пармезан (50 г) и се пече на фурна до извиране на сметаната.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft