Лесен и бърз ябълков пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Десерти
Ябълков пай с ронливо тесто
281601

Ябълков пай с ронливо тесто

За ронливо тесто:

350гр. Брашно
100гр. Пудра захар
1 бакпулвер
2 ванилии
150гр. Масло/маргарин - разтопени
2/3 от едно яйце (останалата 1/3 остава за намазване)

За ябълковия пълнеж:

1кг. Ябълки
50гр. Нишесте
50гр. Пудра захар
1 канела

Начин на приготвяне:

1. Приготване на тестото: разбийте яйцето и отделете 1/3 от него за намазване на пая отгоре. Останалата част от яйцете смесете с продуктите за тестото. Трябва да се получи меко ронливо маслено тесто. Откъснете 2/3 от тестото и го поставете във формата за печене, като го разстелето по дъното и задигнете по стените.
2. Приготване на ябълковия пълнеж: Обелете и изчистете ябълките, след което ги нарежете на ситни кубчета. Разбъркайте ги заедно с нишестето, пудрата захар и канелата. Изсипете ги върху тестото във формата.
3. Печене: От останалата 1/3 част тесто разточете тънка кора и я нарежете на ленти, с които направете „решетка” върху ябълковата смес. Намажете с останалата част от яйцето. Печете на 190° до зачервяване.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Десерти"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft