Лесен и бърз ябълков пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Десерти
Ябълков пай с маслено тесто
281566

Ябълков пай с маслено тесто

за маслено тесто:

240 гр брашно
120 гр студено краве масло
щипка сол
4 с.л. студена вода
4 с.л. пудра захар

за плънка

1 кг ябълки
1 ч.л. канела
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. орехи

 

* Брашното се пресява заедно със солта. Добавя се пудрата захар и студеното масло, което е нарязано с нож на ситно. С бързи движения се замесва тесто, като се прибавя и студената вода за да се получи тесто, което може да се точи. Масленото тесто не се меси много;
* Разделя се на 2 топки, като едната е два пъти по-голяма. По-голямата топка се разточва върху набрашнен плот с размер малко по-голям от съда за печене, за да може да се образува ръбче;
* Тестото се разстила във формата;
* Ябълките се почистват от семенната част и се нарязват на кубчетата. В купа се смесват с нарязаните на ситно орехи, захар и канела. Слагат се в формата за печене;
* Малката топка се разточва върху набрашнения плот и се режи на ленти. Лентите от тесто се преплитат (кръстосват) една с друга, така че да се образува решетка върху плънката от ябълки;
* Ябълковият пай се загъва с тънко фолио и се слага за 1 час в хладилника;
* Пече се на 200 градуса до готовност.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Десерти"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft