Лесен и бърз ябълков пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Десерти
Ябълков пай с грозде
281566

Ябълков пай с грозде


Това е едно от доказателствата, че освен под форма на стафиди, гроздето може да участва в сладкишите и когато е сочно и прясно набрано

 

Необходими продукти:

за тестото:
450 г брашно
3 яйца
200 г захар
120 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

за плънката:

400 г тъмно стафидено грозде без семки
2 големи жълти ябълки
5 с. л. галета
1/4 ч. ч. кафява захар
кората от 1 лимон
2 с. л. ром
1 ч. л. канела
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:

1. Яйцата и захарта за тестото се разбиват добре с миксер. Налива се олиото, слагат се брашното, ванилията и бакпулвера. Оставя се да почине закратко.
 
2. Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резени. Смесват се със зърната от гроздето.
 
3. Прибавят се рома, галетата, канелата, кафявата захар и настърганата кора от лимона.
 
4. Тестото се разделя на две части, едната по-голяма – за стените и основата на сладкиша, а другата за настъргване. Голямата част се разстила във форма за тарт с махащо се дъно, на дъното на която има пергаментова хартия. Тестото трябва да покрие дъното и стените, като с помощта на лъжица, потопена в брашно, се притиска.
 
5. Отгоре се разпределя плънката и върху нея се настъргва останалото тесто. Ако е омекнало, може да се прибере закратко в хладилник.
 
6. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Десерти"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft