Лесен и бърз ябълков пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Десерти
Ябълков пай с орехи и стафиди
281566

Ябълков пай с орехи и стафиди

Продукти:

4 едри ябълки
200 г захар за тестото 150 г за сиропа
100 г краве масло 100 г за сиропа
300 мл сметана
4 яйца
150 г брашно
1 ч.л. набухвател
щипка ванилия
щипка канела

орехи и стафиди за поръсване

 

Приготвяне:

За сиропа: Обелете ябълките и ги нарежете на лунички. В тиган разтопете маслото, добавете захарта и сметаната. Разбъркайте и варете на слаб огън 5-6 минути. Налейте сиропа във форма за печене Отгоре подредете ябълките.

За тестото: Яйцата, ванилията, канелата и захарта разбийте в продължение на 2 минути. Добавете разтопеното масло при непрекъснато бъркане. Сипвайте брашното с набухвателя постепенно. Излейте тестото върху ябълките. Печете 20 минути на 180 градуса. След това намалете фурната на 150 градуса, покрийте с фолио и печете още 10-15 минути.

Готовата благина обърнете върху чиния, така че ябълките да бъдат отгоре. Поръсете с пудра захар, орехи и стафиди.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Десерти"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft