Лесен и бърз ябълков пай

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Десерти
Ябълков щрудел със стафиди
281587

Ябълков щрудел със стафиди

Продукти:

1/2 кг многолистно тесто
5 ябълки
100 г стафиди
100 г орехи
1 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
3 с.л. галета
1 жълтък
1 с.л. вода
4 с.л. пудра захар

Рецепта:

Ябълките (5 бр) се обелват, почистват и настъргват на едро ренде. Прехвърлят се в купа и при тях се добавят смлените орехи (100 г), галетата (3 с.л.) и предварително киснатите в гореща вода и отцедени стафиди (100 г). Поръсва се с кристална захар (1 ч.ч.) и внимателно се разбърква. Към сместа се добавя и канелата (1 ч.л.) и се разбърква отново.

Многолистното тесто (1/2 кг) леко се разточва, за да не бухне прекалено при печенето. След това се разрязва на правоъгълник, чиято дължина е близка до дължината на правоъгълната тава, в която ще се пече щруделът.В единия край се поставя плънката и щруделът се завива на руло. Намазва се с разбит с малко вода (1 с.л.) жълтък (1 бр).

Рулото се поставя в тава с хартия за печене на дъното. По същия начин оформяме 2 или 3 рула, в зависимост от тавата, в която ще печем и разделението на тестото.

По повърхността на щрудела с остър нож се правят частични прорези. Тавата се поставя в предварително загрята фурна и десертът се пече на 180 градуса в продължение на 20-30 минути.

След изпичане десертът се оставя да се охлади и след това се реже на парчета. По желание се поръсва с пудра захар (4 с.л.).

 

Време за приготвяне:

50 минути
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Десерти"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft