![Агнешко с дреболии](https://i.zajenata.bg/images/1/big_d2c39495de19870570c23756c42efd4e.jpg)
Агнешко с дреболии
* 1 бр. агнешко бутче - около 2 кг
* агнешки комплект - около 1 кг
* 3-4 връзки пресен лук
* 500 г спанак или лапад
* 1 връзка пресен джоджен
* 500 г ориз
* 50 г масло
* 70-80 мл олио
* сол
Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват в подсолена вода до полуготовност. Бутчето се измива, осолява се от всички страни, надупчва се с вилица или нож и се намазва с маслото. Пече се в по-голяма тава с малко вода в умерена фурна, покрито с алуминиево фолио. От време на време се полива с отделения сос. Пече се, докато месото е почти готово.
В тиган се задушават нарязаният лук, спанакът, джодженът и нарязаните на ситно дреболии. Всичко се разбърква добре и се оставя да се задуши за 5-10 минути. Добавя се оризът, посолява се на вкус и отново се разбърква добре. Така приготвената смес се изсипва в тавата, долива се вода и отново се пече. Към края на печенето фолиото се отстранява.