Крехко агнешко за обедната трапеза

вход през zajenata.bg
102580

Агнешко с ориз

* 1-1.5 кг агнешко месо
* 125 г масло
* 1 ч.ч. ориз
* червен пипер
* черен пипер
* сол
* 200 г пресни гъби печурки
* 1 връзка девисил

Месото се нарязва на порции и се овалва с разтопено масло, червен пипер, черен пипер и сол. Слага се в тава, долива се 1 - 1 и 1/2 ч.ч. с вода. Покрива се с намокрена и посолена амбалажна хартия или с готварско фолио. Амбалажната хартия се завързва по периферията на тавата с намокрен осолен конец. Пече се около 2 - 2 и 1/2 часа. След изпичането месото се отделя в тенджерка с капак. В соса който е останал в тавата се добавя ориза, нарязаните гъби, нарязаният девесил и се долива вода. Разбърква се добре и се запича. Сервира се на порции печено агнешко с коричка и ориз.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft