Градинарска яхния с агнешко
* 1 кг агнешко месо с кост или телешко или свинско
* 200 г зелен фасул
* 200 г грах
* 10 глави арпаджик
* 30 г масло
* 3-4 клонки магданоз
* 3-4 бр. моркови
* 2 бр. картофи
* 2 стръка пресен лук
* 3-4 с.л. олио
* 1 с.л. мащерка
* 3-4 с.л. доматено пюре
* сол
Месото се нарязва на парчета и се запържва в загрято олио. След 2-3 минути се разбърква и след като промени цвета си, се изважда в чиния. В същата мазнина се разтопява малко масло и се слага нарязан на едро лук. След като омекне, се добавят морковите, нарязани на колелца, арпаджика и доматеното пюре. Разбърква се. Връща се месото и се налива гореща вода, така че да покрие продуктите. Посолява се. Щом кипне, ястието се задушава 30 минути. Слагат се нарязаните на кубчета картофи и се задушава още 20 минути. Прибавят се грахът и фасулът. Долива се малко гореща вода, задушава се още 10-15 минути. Накрая се подправя с мащерка и магданоз и се сервира.