Вкусен чомлек рецепти

вход през zajenata.bg
354528
Бански чомлек

Бански чомлек

1 телешки джолан - 1,5-2 кг
1,5 кг картофи
1,5 кг кромид лук
1 глава чесън
2 бр дафинов лист
20 бр черен пипер на зърна
2-3 зърна бахар
2 чаши бяло вино
5-6 с.л. олио
сол на вкус
1. Нарязваме картофи на едро, ако са големи. Подреждаме половината количество картофи на дъното на гърнето. Прибавяме половината кромид лук и отгоре подреждаме нарязан на шайби телешки джолан.
  2. Върху джолана аранжираме останалото количество картофи и кромид лук. Прибавяме дафинов лист, черен пипер на зърна и зърна бахар.
  3. Наливаме бяло вино в гърнето. Слагаме цели скилидки чесън и наливаме вода до средата на съда.
  4. Прибавяме олио и покриваме гърлото на гърнето с алуминиево фолио и го притискаме с капака на съда. Обвиваме внимателно капака с фолио. Печем чомлека във фурна, загрята на максимална температура за 10 минути. След това намаляваме температурата на 180 градуса и печем чомлека още 3,5 часа.
 

1 2 3 4 5 6
7
8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft