Чомлек с пилешко
500 грама пилешко
3 средно големи картофа
3-4 моркова
500 грама кромид лук
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
1 голяма дюля
3-4 домата (може и от консерва)
2 печени и обелени чушки, но може и сурови
1 чаена чаша бяло вино
гъби (но аз не сложих)
олио
сол
На дъното на глинен съд поставяме нарязания на филийки и леко осолен лук. Отгоре поставяме месото, нарязано на порции и всички останали нарязани съставки от рецептата (дюлята трябва да е обелена). Добавяме виното и малко вода (около 1 чаена чаша, но може и повече, ако искате да имате повече сосче) и поставяме в незагрята фурна. Печем на 200С за около 2 часа. Получава се много ароматно и вкусно ястие, което аз поръсвам с магданоз, но това си е моя редакция.