Телешки чомлек
Бански чомлек
Чомлек по овчарски
Чомлек с пилешко
Белишки чомлек рецепта
Чомлек с телешко и арпаджик
Свински чомлек рецепта
Чомлек със заешко
Свински чомлек рецепта
500 г джолан
1 кг картофи
5-6 глави кромид лук /500 г/
1 глава чесън
10-12 зърна черен пипер
2-3 зрънца бахар
1-2 дафинови листа
1 в.ч. бяло вино
250 мл телешки бульон /1/2 кубче/
1 к.ч. олио
сол
1. Нарязваме лука на по-дебели филии, а картофите - на едри парчета. Редим лука на дъното на намаслен глинен гювеч. Посоляваме, върху него поставяме обезкостения и нарязан на едри порции джолан.
2. Отново посоляваме, прехвърляме и картофите.
Поставяме обелените скилидки чесън и подправките.
3. Поливаме с бялото вино, телешкия бульон и олиото. Затваряме капака на тенджера под налягане. След като се повиши налягането, варим между 30 и 40 мин.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари