Телешки чомлек
Бански чомлек
Чомлек по овчарски
Чомлек с пилешко
Белишки чомлек рецепта
Чомлек с телешко и арпаджик
Свински чомлек рецепта
Чомлек със заешко
Телешки чомлек
телешко месо - 2 кг телешки джолан, картофи - 1 кг, лук - 300 г кромид (5 - 6 глави), вино - 400 мл червено, чесън - 10 скилидки, люти чушки - 2 броя лютиви пиперки, червен пипер - 1 с.л.черен пипер - 15 зърна, дафинов лист - 2 броя, сол - на вкус
Нарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет.
В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета или кръгчета картофи, телешките късове, едро нарязания лук, обелените скилидки чесън и лютивите пиперки.
Залейте с виното, добавете червения и черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус.
Може да долеете и малко топла вода. Сложете капака на гърнето и го пъхнете във фурната да се пече за 4 часа.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари