Вкусни патладжанени рулца със сирена
продукти:
1 бр. малък патладжан
1 бр. домат
прясна мащерка
зехтин
За плънката:
50 г сирене
50 г кашкавал
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
1 бр. яйце
1 с.л. квасена сметана
1 с.л. галета
Начин на приготвяне
Патладжана се нарязва по дължина на тънки ленти (може и без да се бели). Посоляват се филийките и се оставят да преседят 10 минути. Изплакват се с вода и се подсушават с кухненска салфетка. Настъргват се сирената на едро ренде и се смесват с останалите продукти за плънката. Слага се по една лъжичка от плънката в края на всяка лентичка патладжан и се завива на рулце. Готовите рулца се поставят в намазана с малко зехтин тавичка. Поръсват се с листа прясна мащерка. Домата се нарязва на максимално тънки филийки. Върху всяко рулце се слага по една филийка домат. Полива се с малко зехтин и се изпичат патладжаните за 20 минути на 200 C. Преди да се поднесат се поръсва блюдото с мащерка.
* Патладжанени рулца могат да се направят с най-различни пълнежи: пиле, зеленчуци, кайма, гъби или друго по избор. Подправките се сменят спрямо пълнежа - копър, босилек, розмарин или риган.