Вкусни рецепти с патладжани

вход през zajenata.bg
173629

Лодки от патладжани

Необходими продукти
6 бр. неголеми патладжани или тиквички
2 бр. домати
1/2 глава чесън
кашкавал или сирене
200 г гъби
1 глава лук
майонеза
копър, сол
олио за пържене


Начин на приготвяне
Патладжаните се разрязват по дължина на две. Посоляват се и след около 30 минути се измиват. Издълбават се с лъжичка, за да се получат лодки. Издълбаното се нарязва на ситно, запържва се в олио и се посолява. Отделно се запържват нарязания на полумесеци лук и нарязаните на кръгчета гъби. Посоляват се. Доматите се изчистват от семето и се нарязват на кубчета. Чесънът се пасира и се смесва с доматите. Кашкавалът се настъргва.
Лодките се пълнят на пластове с продуктите - запържена вътрешност на патладжаните, домати с чесън, гъби с лук, майонеза, кашкавал. Пекат се в предварително загрята фурна за около 20 минути на умерен огън. Изключва се фурната и се оставят да се дозадушат. При сервиране се поръсват със ситно нарязан копър.
По същият начин може да се направят и лодки от тиквички. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft