Патладжани с кайма и доматен сос
Задушени патладжани
Лодки от патладжани
Печени патладжани на фурна
Патладжани с пармезан
Патладжани с кайма и кашкавал
Кюфтета с кайма и патладжани
Вкусни патладжанени рулца със сирена
Хрупкав патладжан
Мусака с патладжани
Патладжани с кайма и доматен сос
Разрежете патладжаните на две по дължина и го посолете. Оставете ги да престоят 30 минути и ги изплакнете. Издълбайте вътрешността им и я нарежете. Запържете половината от лука с вътрешността на патладжана и каймата. Подправете с чубрица и черен пипер.
Останалата част от лука се запържва с чесъна и се добавят доматите. Подправете с босилек, риган /или подправки по избор/. Оставете сместа да поври 10-тина минути.
Наредете патладжаните в подходяща тавичка, полейте ги с олио и ги напълнете с плънка от каймата, след което се заливат и с доматения сос.
Пълнените патладжани се пекат за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал и изключете фурната. Оставете ги вътре докато кашкавалът се разтопи.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари