Какво да сготвим набързо в сряда за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Дробчета по манастирски ОБЯД
245511

Дробчета по манастирски ОБЯД

1/2 кг пилешки дробчета
1/2 кг лук
20 г сушени манатарки
1 морков
1 зелена чушка
1 люта червена чушка
сол
4 с.л. зехтин
1 с.л. червен пипер
черен пипер
1 щип. мащерка
2 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. червено вино

Дробчетата (1/2 кг), след като се измият и подсушат, се обръщат в горещото олио. Посоляват се и се прибавят нарязаните лук (1/2 кг), зелена и червена чушка, морковът, манатарките (20 г), предварително изкиснати в студена вода и отцедени. Съдът се захлупва и се оставя на тих огън. От време на време трябва да се разбърква, за да не загори ястието. Щом зеленчуците омекнат, се налива виното (1 ч.ч.), добавят се черният и червеният пипер, мащерката (1 щип.). Ястието ври без капак, докато половината от течността изври. Тогава се прибавя и доматеното пюре (2 с.л.) и се разбърква. Дробчетата врят на слаб огън още 3-4 минути. Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.
Съвет: По същия начин можете да приготвите пилешки воденички, но след като първо сте ги сварили.
 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft