Какво да сготвим набързо в сряда за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле с гъби и картофи ВЕЧЕРЯ
245495

Пиле с гъби и картофи ВЕЧЕРЯ

300 г пилешко месо
1 глава лук
200 г печурки
2 картофа
1 връзка спанак
сол
черен пипер
2 с.л. олио
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. сметана
Месото (300 г) се нарязва на парченца, лукът (1 глава) - на ситно, печуркитe (200 г) на полумесеци, картофите (2 бр) - на парченца. Лукът се задушава в горещото олио. Прибавя се месото и задушаването продължава 2-3 минути. Слагат се гъбите и картофите. Налива се вода, колкото да ги покрие. Ястието ври, докато картофите и месото станат готови. Прибавя се спанакът (1 връзка). Ястието се овкусява с посочените подправки и солта. Налива се виното (1 ч.ч.) и продължава да ври, докато течността остане на половина. Добавя се сметаната (1/2 ч.ч.) и готвенето продължава още 2-3 минути. Поднася се веднага.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft