Какво да приготвим набързо за обяд

вход през zajenata.bg
297869
Зеленчуков киш с гъби

Зеленчуков киш с гъби

Продукти:

190 гр брашно
щипка сол
125 гр масло
3-4 с л студена вода


400 гр гъби-аз използвах кладница
2 с л зехтин
1 с л масло
1 скилидка чесън,намачкана
1 с л лимонов сок
2 с л накълцан магданоз
2 яйца
200 мл готварска сметана
100 мл прясно мляко
65 гр настърган Пармезан
сол и черен пипер

Брашното и маслото се стриват на трохи.Добавят се солта и вода,да се получи тесто.
Тази процедура може да се изпълни в робота.Тестото се увива в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за половин час.
Гъбите се измиват и се нарязват на ситно.
В тиган се загряват зехтина и маслото и се запържват гъбите за 3-4 минути.
Добавя се чесъна,подправят се със сол и черен пипер и се задушават ,докато изври течността и останат само на мазнина.
Отстраняват се от котлона и се подправят с магданоза и лимоновия сок.
Тестото се разточва на кръг и се разстила в тавичка за пай,като се прави и борд отстрани.
В него се изсипват гъбите .
Яйцата се разбиват с вилица или телена бъркалка заедно със сметаната и прясното мляко.
Изливат се върху гъбите.Отгоре се наръсва настъргания Пармезан.
Пече се на умерена фурна

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft