13 Февруари 2012
297869
Карфиол на фурна
Зеленчуков киш с гъби
Пълнени домати
Пица с кренвирши
Пиле с портокали
Пиле с къри
Омлет с грах
Крем супа с праз
Пилешко с броколи
Филенца с бяло вино
Крем супа с праз
Продукти:
3 стръка праз, 2 глави лук, 50 г масло, 5 картофа, 1 и ½ литра месен бульон, 2 лъжици сметана, сол, магданоз.
Приготвяне: Почистваме и измиваме зеленчуците. Бялата част на праза, заедно с лука нарязваме на ситно и ги слагаме в тенджера под налягане. Прибавяме нарязаните на половинки картофи и ги заливаме с горещ бульон. След завиране варим супата на намален огън още около 10 минути. Отделяме течността, а зеленчуците претриваме с дървена лъжица и към тях прибавяме разтритите със сметаната жълтъци от твърдо сварените яйца. Добавяме течността, като непрекъснато разбъркваме. Подгряваме супата без да завира. Сервираме я с препечени в масло кубчета хляб и поръсена с магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари