Какво да приготвим набързо за обяд

вход през zajenata.bg
297869
Крем супа с праз

Крем супа с праз

Продукти:

3 стръка праз, 2 глави лук, 50 г масло, 5 картофа, 1 и ½ литра месен бульон, 2 лъжици сметана, сол, магданоз.

Приготвяне: Почистваме и измиваме зеленчуците. Бялата част на праза, заедно с лука нарязваме на ситно и ги слагаме в тенджера под налягане. Прибавяме нарязаните на половинки картофи и ги заливаме с горещ бульон. След завиране варим супата на намален огън още около 10 минути. Отделяме течността, а зеленчуците претриваме с дървена лъжица и към тях прибавяме разтритите със сметаната жълтъци от твърдо сварените яйца. Добавяме течността, като непрекъснато разбъркваме. Подгряваме супата без да завира. Сервираме я с препечени в масло кубчета хляб и поръсена с магданоз. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft