Какво да сготвя от понеделник до петък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
97054

Лесни пролетни сарми

600 г смляно месо, 2-3 стръка пресен лук, 1 кафена чашка ориз, 5-6 лъжици мазнина, 1 яйце, черен пипер, млади листа от липа (хрян, лоза); за соса - 1 кофичка сметана, 2 яйца, 1 лъжица препечено брашно, сол.

 Задушете ситно нарязания лук в мазнината и 2 лъжици вода. Като остане само на мазнина, прибавете месото и ориза (предварително сварен с 1 кафена чашка вода), черен пипер и разбитото яйце. Разбъркайте добре и завийте сарми. Ако правите сармите с липови листа (не се попарват), съединявайте ги два по два; с листа от хрян - изрежете дебелата част от листата и ги попарете; с лозови листа - бланширайте ги, а в каймата прибавете 1 връзка ситно нарязан копър. Наредете сармите в тенджера, притиснете с чиния, залейте с топла вода и варете на тих огън. Разбийте яйцата, прибавете брашното и варете на водна баня. Като се посгъсти, сложете сметаната и свалете от огъня. Поднесете соса в сосиера.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft