Какво да сготвя от понеделник до петък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
97054

Спанак с ориз

1 кг спанак, 2 кафени чашки растително масло, 2 главички кромид лук, 2 кафени чашки ориз, 1 супена лъжица доматено пюре, 1/2 връзка магданоз, джоджен (пресен или сушен), черен пипер и сол на вкус.

 Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавят се доматеното пюре (разредено с вода) и почистеният, измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се прибавят оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Ястието се залива с 5 кафени чашки гореща вода, подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън или се запича във фурна. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко (по желание).

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft