Торта Гараш
Продукти Торта Гараш
За блатовете:
200 гр. смлени орехи
200 гр. захар
20 гр. брашно
За крема:
400 гр. каймак
400 гр. шоколад
200 гр. захар
За глазурата:
150 гр. шоколад
50 гр. масло
Метод на приготвяне Торта Гараш
Продуктите за блатовете се разбиват добре. С олио се намазват три броя тавички и се поръсват с брашно. Сместа се нанася на много тънък слой. Пече се в силна фурна до зачервяване и веднага много внимателно се отлепва с нож. Оставят се да изстинат. Кремът се приготвя по следния начин. Каймакът и захарта се слагат в широк съд на котлона. След завиране се отстранява от огъня и се прибавя шоколада. Бърка се непрекъснато до стопяването на шоколада. Оставя се да изстине и се слага в хладилник за 2-3 часа. След това се изважда, разбива се с миксер и с него се намазват блатовете. Накрая тортата се глазира. Шоколадът се разтопява на водна баня, прибавя се маслото и хубаво се смесва. Нанася се върху блатовете, не много топъл.