Шоколадова торта без захар и без брашно
Продукти:
500 г черен натурален шоколад (5 броя шоколад)
1 л сладкарска сметана
100 г масло
1 пакетче какаови чаени бисквити
2-3 суп. лъж. какао
Приготвяне:
Поставете маслото на стайна температура. Натрошете бисквитите в купа на ситно, смесете с маслото на парченца и с бързи движения доведете до хомогенна смес. Разстелете по дъното на тортена форма. Поставете в хладилник да стегне за поне 1 час.
Сметаната поставете в тенджера с двойно дъно или на водна баня. Загрейте. Поставете начупените на парчета шоколади и започнете да бъркате. Бъркайте на умерен огън поне около 20-30 минути докато сместа започне да се сгъстява. Когато се сгъсти отстранете от огъня и оставете да изстива като отново разбърквате от време на време. Преди да изстине напълно изсипете какаовата смес върху блата от бисквити, който вече е стегнал в хладилника. Отново върнете на студено поне за 2-3 часа.
Поръсете обилно с какао преди поднасяне на тортата.