Вкусни торти за студено време

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадова торта с портокали
1311133

Шоколадова торта с портокали

Тортата е за 12–14 парчета.
Продукти за блата:
4 яйца
100 г захар
85 г брашно
20 г какао
35 г разтопено масло

За крема:
200 г шоколад
150 мл течна сметана
кората и сока на 1 портокал
300 мл разбита сметана

Украса:
150 г шоколад
парченца захаросан портокал

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с масло формата /препоръчителен диаметър 23 – 25 см/, можете да покриете с хартия. Избийте яйцата и захарта 5 минути. Добавете брашното и какаото, размесете. Добавете охладеното масло и отново разбъркайте. Изсипете в подготвения съд и запечете 30 минути. След като се опече оставете да изстине и разрежете на две хоризонтално.

За крема разтопете шоколада на водна баня. Свалете от огъня и добавете останалите продукти и разбъркайте добре.

Поставете в тортена чиния едната половина блат. Намажете обилно с половината от крема. Сложете втория блат. Сложете и другата половина крем, оформете гладка повърхност отгоре и отстрани. Оставете в хладилник за 4 часа.

Украсете преди поднасянето с настърган шоколад и парченца захаросани портокали. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft