Торта Наполеон
продукти Торта Наполеон :
1 бутер тесто - 800 гр.
за крема:
2 яйца
0.500 л пр.мляко
2 ч.ч. захар
4 с.л. с връх брашно
125 гр.кр.масло
Разделяме бутер тестото за торта наполеон на 4 правоъгълника и леко разточваме .Правилото е да се разточва само на една страна.Върху сладкарска хартия изпичаме блатовете,като предварително правим дупчици с вилица,за да не се издуят при печене.
При оформянето на блатовете,остават изрезки,които също изпичаме. Оставяме блатовете и изрезките да изстинат.
За Крема Торта Наполеон:
Смесваме брашното,захарта,яйцата и млякото и сваряваме на крем.Той трябва да стане по- гъст от обикновен млечен крем. Сваляме от котлона и започваме да разбиваме с миксер на по-ниски обороти като на два,три пъти прибавяме размекнатото на стайна температура кр.масло. Увеличаваме оборотите на миксера и разбиваме още малко докато крема стане пухкав, гладък и добие лъскавина. В поднос нареждаме: блат,крем,блат,крем...... Отгоре и отстрани намазваме с крем и поръсваме с трохи от изрезките на блатовете. Престоява в хладилник за една нощ.