Дюнер кебап по турски
300 г зеле (червено и бяло)
100 г салата айсберг
1 свежа краставица
1 голяма глава лук
4 домата
сол
пипер
1 чушка
2 лъжици бульон от кубче (намачкайте)
500 г месо (най-добре телешко)
5-6 лъжици олио
1 турски хляб екмек
Начин на приготвяне
Нарежете листата от червеното и бяло зеле, заедно с краставицата на тънки ивици,след което поръсете с намачкото кубче бульон и разбъркайте.
Нарежете доматите и лука.
Загрейте в тиган олио и запържете месото смесено с лука.
Подправете на вкус и продължете пърженето докато месото не стане хрупкаво.
Разрежете хляба на 4 части, разрязвайки го на дължина, запечете или запържете за кратко.
Начин на сервиране:
Когато хлябът стане топъл го напълнете с месо и останалите добавки. Полейте всичко с традиционния турски млечно-чеснов сос.