13 Март 2013
1014520
Дюнер кебап по турски
Екмек-турски хляб
Имамбаялдъ
Турски гирос
Кадаиф по турски
Турски локум
Седнали картофи
Печено пиле по турски
Агнешки кебап по турски
Турска баклава
Екмек-турски хляб
500 г брашно
10 г сол
1 лъжица трапезен зехтин
10 г захар (или 2 лъжички мед)
пакет суха мая (или половин кубче обикновена)
350 мл вода
яйце
Начин на приготвяне
След смесване на всички съставки, ги мачкайте около 8 минути, докато се получи смес, която може да се оформя.
Намажете купата с олио и прехвърлете там тестото, оставете за около 1,5 часа.
След като тестото втаса го поставете на плота с хартия за печене, разделете на две части, залепете две кръгли или елипсовидни парчета.
Счупете и разбийте яйцето, добавете лъжичка вода и намажете с него повърхността на хляба.
Направете дълбоки дупки с пръсти и поръсете всичко със сусам и ким.
Оставете за около още 20 минути.
Печете около 7-9 минути при температура 250 C°.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари