10 турски манджи рецепти

вход през zajenata.bg
1014520

Турска баклава

• готови кори – 500 гр.
• краве масло – 1 1/ 2 пак. (190 гр.)
• олио – 2 – 3 с.л.
• орехови ядки – 200 гр.(счукани)
• галета ( по – едра) – 1 ч.ч.

за сиропа :

• захар – 1/ 2 кг.
• вода – 450 – 500 мл.
• лимон ( обелен) – 1/ 2 бр. малък
• ванилия – 1 – 2 бр.

В чиста и суха тава нареждаме ред кори, поръсени с орехи и галета,пак ред кори поръсени с орехи и галета и т.н., като най – отгоре покриваме само с ред кори. След това много внимателни нарязваме на малки правоъгълничета или ромбоидчета.
Загряваме маслото докато заври и равномерно поливаме с него баклавата . Печем на слаба фурна до златисто кафяв цвят, след което я оставяме да изстине.

Приготвяме сиропа от посочените продукти, след като е врял 8 – 10 минути. Поливаме баклавата на няколко пъти, като през това време сиропа ври на слаб огън. Накрая оставяме малко сироп, който сгъстяваме допълнително и с него поливаме за да се получи гланц.

Забележка : Ако имаме възможност, можем да заменим орехите и галетата със счукан ( или едро смлян) шам фъстък. Ако разполагаме с фини, тънки кори можем да навием по два броя кори със плънка на тънко руло, не по – широко от 2 см., които нарязваме на дължина от 3 до 4 см..

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft