10 турски манджи рецепти

вход през zajenata.bg
1014520
Имамбаялдъ

Имамбаялдъ

4 средни патладжана
4 средни глави лук
4 скилидки чесън
6 средно големи, узрели, обелени домата
100 мл зехтин
5-6 с.л. нарязан магданоз
3 с.л. захар
5 с.л. пресен лимонов сок
сол
пипер
зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне
В голяма тенджера с вряща вода, бланширайте патладжаните за 7-8 минути, след което ги отцедете и подсушете.
Леко запържете лука със зехтин , добавете счукания чесън, обелените домати нарязани на кубчета.
Всичко задушете за 10 минути, а накрая изсипете нарязания магданоз.
Срежете патладжаните на половина и извадете от тях малко от вътрешността.
Нарежете вътрешността смесете я със зеленчуците, подправете на вкус с лимонов сок и подправки.
Половинките патладжан напълнете с плънка, полейте с останалия зехтин и поставете във фурната.
Печете 45 минути при температура 180 C°.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft