10 турски манджи рецепти

вход през zajenata.bg
1014520

Седнали картофи

картофи - около 1 кг едри, олио - 1 ч.ч., масло - 1 с.л., лук - 2 глави кромид, кайма - 250 г телешка или агнешка, доматено пюре - 1 ч.л., черен пипер, червен пипер, сол, яйца - 1 брой, магданоз - 1 връзка, бульон - 1 и 1/2 ч.ч. или вода, домати - 2 - 3 броя

Обелете картофите , измийте ги и ги разполовете. Изрежете леко заоблената част от долната страна, за да могат да стоя прави.

С помощта на лъжичка издълбайте каротфите. Загрейте малко мазнина и запържете картофите от двете страни за около 2 минути. Това ги запечатва и те няма да се разпаднат при печене.

Подредете картофите в подмазнена тава. В лъжица масло запържете скълцания лук и добавете каймата. Бъркайте и запържете за около 4 минути. Сипете доматеното пюре, разбъркайте добре и отнемете от котлона. Овкусете със сол, черен и червен пипер, яйцето и нарязани на ситно домати. Отново объркайте и напълнете хубаво картофите.

Върху всеки картоф сложете по резен домат. В тавата долейте топлия бульон или вода. кръгчета домати. Изсипваме в края на тавата бульон или вода. Сложете пълнените картофи по турски да се пекат за около 30 минути в умерено загряна фурна.
 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft