Кюфтета с тесто от картофи по китайски
100 г картофено пюре на прах
320 г брашно
200 г краве масло или маргарин
1 ч. л. бакпулвер
200 мл студена вода
За кюфтетата
100 г ориз
250 г кайма
1 глава кромид лук
1 яйце
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. сладък сос Чили
150 г кашкавал
смлян черен пипер
ситно нарязан магданоз
1 с. л. олио
Приготвяне:
За тестото
• В купа се смесват брашното, картофеното пюре и бакпулверът.
• Изсипва се в купа от кухненски комбайн (блендер).
• Добавя се нарязаното на кубчета краве масло (маргарин).
• Смила се до получаване на трохи.
• Без да се изключва комбайнът, се сипва водата.
• Омесва се тесто, което се поставя в плик (свежо фолио).
• Поставя се в хладилник за 30 минути.
За кюфтетата
• Лукът се почиства и нарязва на ситно.
• В тиган се сгорещява 1 с. л. олио.
• Лукът се изпържва за кратко.
• Оризът се вари до готовност в подсолена, кипяща вода.
• В купа се поставят каймата, оризът, лукът и яйцето.
• Прибавят се солта, червеният пипер, Чили и настърганият кашкавал.
• Всичко се омесва добре.
За кошничките от тесто
• Тестото се разделя на 20 части.
• Всяка част се разточва на кръг, след което се поставя в намаслени тимбалчета или форма за мъфини.
• Тестените кръгчета трябва да излизат от формата.
• Във всеки отвор се поставят по 3-4 с. л. кайма.
• Краищата леко се събират и прищипват.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Кюфтетата с картофено тесто се пекат 15 минути.