13 Юли 2012
194413
Дългозърнест ориз със зеленчуци и месо по китайски
Пиле в сладко-кисел сос по китайски
Свинско със соев сос по китайски
Телешко по китайски
Пържен ориз по китайски
Пилешки крилца с джинджифил по китайски
Пилешки крилца с чесън по китайски
Пилешки крилца по китайски
Пиле със зеленчуци по китайски
Кюфтета с тесто от картофи по китайски
Свинско със соев сос по китайски
500 г крехко свинско месо
1 ч.л. джинджифил
2 с.л. соев сос
2-3 скилидки чесън
2 бр. червени чушки
2 с.л. нишесте
1 с.л. сусам
3-4 с.л. олио
сол, черен пипер
2 с.л. лимонов сок
Месото се нарязва на тънки ивички и се маринова в соев сос, счукан чесън, джинджифил. Чушките се изчистват и нарязват на тънки ивички. Нишестето се разтваря в 50 мл вода и 1 с.л. соев сос. В уок или дълбок тиган се загрява олиото. Слага се месото и се пържи 2-3 минути. Добавя се лимоновия сок, черен пипер и чушките. Пържи се до готовност на месото. Изсипва се нишестето, добавя се сусама. Готви се до сгъстявате на соса. Сервира се със сварен ориз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари