Китайска кухня рецепти

вход през zajenata.bg
194434

Пържен ориз по китайски

200 г ориз
180 г замразен зелен грах
2 с. л. олио
2 резена бекон
1 червена чушка
2 разбити яйца
2 стръка зелен лук

1 ч. л. "Пет подправки"

• В голяма тенджера се сипва водата.
• Посолява се и се кипва.
• Добавя се оризът и се довежда до кипване.
• Огънят се намалява и оризът се вари 8 минути.
• Прибавя се зеленият грах и се вари още 2 минути.
• В уок се сгорещява мазнината.
• Запържва се беконът, нарязан на дребно за 3-4 минути.
• Добавя се дребно нарязаната чушка.
• Пържи се 2 минути.
• Сипват се разбитите яйца и се пържи до готовност.
• Подправят се с подправки, след което се добавя и оризът.
• Всичко се разбърква.
• Горещият ориз се поръсва с дребно нарязаният лук.
• Китайските пържен ориз с яйца се поднася топъл.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft