13 Юли 2012
194434
Дългозърнест ориз със зеленчуци и месо по китайски
Пиле в сладко-кисел сос по китайски
Свинско със соев сос по китайски
Телешко по китайски
Пържен ориз по китайски
Пилешки крилца с джинджифил по китайски
Пилешки крилца с чесън по китайски
Пилешки крилца по китайски
Пиле със зеленчуци по китайски
Кюфтета с тесто от картофи по китайски
Пържен ориз по китайски
200 г ориз
180 г замразен зелен грах
2 с. л. олио
2 резена бекон
1 червена чушка
2 разбити яйца
2 стръка зелен лук
1 ч. л. "Пет подправки"
• В голяма тенджера се сипва водата.
• Посолява се и се кипва.
• Добавя се оризът и се довежда до кипване.
• Огънят се намалява и оризът се вари 8 минути.
• Прибавя се зеленият грах и се вари още 2 минути.
• В уок се сгорещява мазнината.
• Запържва се беконът, нарязан на дребно за 3-4 минути.
• Добавя се дребно нарязаната чушка.
• Пържи се 2 минути.
• Сипват се разбитите яйца и се пържи до готовност.
• Подправят се с подправки, след което се добавя и оризът.
• Всичко се разбърква.
• Горещият ориз се поръсва с дребно нарязаният лук.
• Китайските пържен ориз с яйца се поднася топъл.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари