Китайска кухня рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Дългозърнест ориз със зеленчуци и месо по китайски
194413

Дългозърнест ориз със зеленчуци и месо по китайски

ориз (по възможност дългозърнест)
грах
морков
царевица
зеле
яйце
мазнина
пилешко, телешко, свинско месо

Ориза се сварява в повече вода (подсолена) за 10-12 минути. Веднага се отцежда и залива със студена вода.
Моркова се нарязва на кубчета и се вари в подсладена вода. Граха се попарва. В тиган се сгорещява олиото, запържа се месото (нарязано на ивички), добавят се зеленчуците (без зелето), позапържва се и се добавя ориза. Пържи се отново, добавя се настъргано зеле и по желание разбито яйце, загрято до побеляване. Аз не овкусявам допълнително, но по желание може да подправите по свои вкус. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft