Пиле със зеленчуци по китайски
500 г пилешко филе
1 белтък
2 ч.л. нишесте
2 с.л. вино
3 с. л. универсален или соев сос
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 моркова
2 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
За соса:
2 с. л. доматено пюре
2 ч. л. нишесте
1 с. л. оцет
1 с. л. универсален или соев сос
2 с. л. вино
3-4 с. л. бульон
1-2 капки течен подсладител
• Пилешкото месо се нарязва на еднакви парчета и се поръсва с нишестето.
• Белтъкът се разбива на сняг, прибавят се виното и универсалният/соевият сос и се разбърква добре.
• Оставя се да се маринова 40-50 минути.
• Запича се в тефлонов тиган до кулинарна готовност и месото се изважда.
• В същия тиган се задушават в 2 с. л. бульон ситно нарязаните лук и чесън.
• Прибавят се морковите и чушките, нарязани на ивици и задушаването продължава още 5 минути.
• Сипва се сосът от смесените продукти за него и след като се сгъсти, се връща месото.