Китайска кухня рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле със зеленчуци по китайски
194413

Пиле със зеленчуци по китайски

500 г пилешко филе
1 белтък
2 ч.л. нишесте
2 с.л. вино
3 с. л. универсален или соев сос

2 червени чушки
2 зелени чушки
2 моркова
2 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън

За соса:

2 с. л. доматено пюре
2 ч. л. нишесте
1 с. л. оцет
1 с. л. универсален или соев сос
2 с. л. вино
3-4 с. л. бульон
1-2 капки течен подсладител

• Пилешкото месо се нарязва на еднакви парчета и се поръсва с нишестето.
• Белтъкът се разбива на сняг, прибавят се виното и универсалният/соевият сос и се разбърква добре.
• Оставя се да се маринова 40-50 минути.
• Запича се в тефлонов тиган до кулинарна готовност и месото се изважда.
• В същия тиган се задушават в 2 с. л. бульон ситно нарязаните лук и чесън.
• Прибавят се морковите и чушките, нарязани на ивици и задушаването продължава още 5 минути.
• Сипва се сосът от смесените продукти за него и след като се сгъсти, се връща месото. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft