Печено пиле по турски
пилешко месо - 1 цяло пиле с дреболиите, лук - 1 глава, олио - 40 мл, ориз - 100 г, сметана - 100 г, яйца - 1 жълтък, магданоз, масло, сол, черен пипер - на вкус
За плънката на пилето настържете лука и го запържете в олиото заедно с пилешките дреболии. Запържете ги за около 5 минути и добавете ориза, за да се запържи и той. Овкусете с черния пипер, малко вода и сол. Задушете ястието, докато всичко омекне и добавете към него нарязания магданоз.
Намажете цялото пиле с маслото от външната му страна и да го напълните с плънката. Сложете го в подходяща тава и го пъхнете да се изпече, като редовно го поливате с отделилия се в тавата сос.
Разбийте сметаната с жълтъка и намажете изпеченото вече пиле по турски с тази смес. Върнете във фурната да се запече за кратко, докато се образува апетитна коричка.