Пикантно свинско руло
Необходими продукти:
500 гр. кайма (70% свинско месо, 30% телешко месо), 1 яйце, 1 с.л. горчица, 2 с.л. галета, 1 глава лук, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сушен босилек, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. сушен естрагон, 50 гр. сушени кайсии, 50 гр. печурки,50 гр. топено сирене, 3-4 скилидки чесън 1 жълтък.
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва заедно с яйцето, галетата, ситно нарязаните лук, магданоз, горчицата, канелата, естрагона и кимиона. Оставя се да престои 1 час. Гъбите се нарязват на кубчета и се бланшират в подсолена вода. Щом полуомекнат, към тях се добавят предварително накиснатите в студена вода, отцедени и нарязани на кубчета сушени кайсии. Поръсват се с босилек и след като поврат 1-2 минути, се добавя топеното сирене. Щом то се разтопи, се добавя и Счуканият със сол чесън. Сместа се разбърква и се снема от котлона. Оставя се да изстине. Каймата се разстила на равен пласт върху навлажнена памучна кърпа. Върху него се разпределя гъбено-кайсиевата смес. Завива се на руло, което се поставя в намазнена правоъгълна тава.