Свинско месо с картофи и зелен боб
Продукти:
800 г. свинско месо
800 г. консерва зелен фасул
1 голяма глава лук
2 бр. големи картофи
4-5 скилидки чесън
150 г. домати
1 ч.л. червен пипер
3 с.л. брашно
1 връзка магданоз
30 мл. олио
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки. Картофите се обелват и се нарязват на по-едри кубчета. Чесъна и лука се почистват и се нарязват на ситно. Доматите се нарязват на малки кубчета. В загрятата мазнина се изпържва в тиган месото до златисто. Изважда се с решетка и се слага в по-дълбока тенджера. В същата мазнина се изпържват картофите до полуготовност, чесъна и лука в тази последователност и поотделно. Всичко се прибавя към месото и се похлупва. В тигана се слагат доматите и се готви, докато поомекнат. Добавя се брашното, разбърква се няколко пъти и се добавя и червения пипер. Изсипва се зеления фасул. Тази смес се добавя в тенджерата при другите продукти. Долива се още 1/2 литър вода, посолява се и се разбърква добре. Оставя се на слаб котлон и след като заври, се готви 20-ина минути.